KORENMOLEN NOOIT GEDAGT

WOUDRICHEM

 

Vestigingsadres: Rijkswal 7 ( Zuid-West bastion) te 4285 AC Woudrichem

Telefoon: 06-50283248 (Bart Mols)  e-mail: info@molennooitgedagt.nl

 

'MEEL HAAL JE OP DE MOLEN'

 

Algemeen

Assortiment

AKG

Verkooppunten

Streekproducten

Recepten

Historie

Molen

Foto's

Contact en route

Links

 

 

 

 

 

NL-BIO-01

EU Landbouw

Skal 026994

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkooppunt

Meeuwen

 

 

 

 

 

 

 

Het verhaal achter de overige producten van Molenwinkel Nooit Gedagt

 

Korenmolen Nooit Gedagt staat bekend om de ruime sortering meel, broodmixen en cakemixen. Daarnaast zijn in de molenwinkel een aantal streekproducten en andere ambachtelijke producten verkrijgbaar. Alle producten worden geselecteerd op kwaliteit. De kwaliteit die niet in de streek verkrijgbaar is, wordt daarbuiten gehaald. Hieronder vindt u een weergave van het verhaal achter de overige ambachtelijke (streek)producten van molenwinkel Nooit Gedagt.

Ambachtelijke jam en mosterd

Het ruime assortiment van ambachtelijke jam en mosterd wordt betrokken van Van Woerkom te Oosterhout (Gld). De jam en mosterd wordt op ambachtelijke wijze vervaardigd en is verpakt in diverse maten originele Weck-potten. Aan de jam worden geen conserveringsmiddelen of kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Tevens wordt voorzien in een groot aantal suikervrije jams die uitermate geschikt zijn voor diabetici. Een groot deel van het assortiment is het hele jaar door voorradig.

Een greep uit het assortiment:  

Jam/appelstroop (circa 30 soorten):

Jancranberrie-kersenjam, abrikozenjam, bramen zonder pitten, vijgen, perzik-mango, ananas-meloen, exotische vruchten met pina colada, appel-peer met calvados.

 

8 smaken suikervrij !

 

 

 

 

 

Mosterd (8 soorten):

Mosterdcranberriemosterd, sambalmosterd, vijgenmosterd, honingmosterd.

 

 

 

 

 

 

Streekhoning

HoningLandgoed Clootwijck is de thuisbasis van de biologische imkerij Clootwijck Apiaries. De grote verscheidenheid aan bomen, bloemen en planten op het landgoed, elk met zijn specifieke dracht, staat borg voor een natuurlijke en gevarieerde, originele biologische honing en smaak welke 'gewonnen' wordt op diverse momenten. Diverse typen "kasten" zijn op Clootwijck in gebruik, zoals de traditionele korf van gevlochten stro, de Standaard of Simplex kast, het Dadant type kast, de zogenaamde "top bar" kast, etc. Een goede, gedetailleerde extractie, filtratie en afvulruimte levert een aantrekkelijke variatie van smaken in de diverse verpakkingsformaten.

De volgende soorten zijn verkrijgbaar:

Heidehoning, Acaciahoning, Zomerhoning, Eucalyptushoning en Lavendelhoning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Streekproducten Altena - Biesbosch

 

Streekproducten en ambachtelijke producten zijn 'hot'. Korenmolen Nooit Gedagt is lid van de selecte groep van producenten, verenigd onder de noemer ‘Streekproducten Altena-Biesbosch’. Korenmolen Nooit Gedagt is daarmee de eerste én enige ondernemer in Woudrichem die zich namens dit collectief naar buiten toe kan en mag profileren met écht ambachtelijke in de streek vervaardigde producten. Tevens zal samenwerking met de andere producenten in de regio worden gezocht, om zo de streekproducten uit de eigen streek te promoten. Het Land van Heusden en Altena barst namelijk van de lokale pareltjes, die we nog lang niet allemaal kennen. Het assortiment onderscheidt zich door kwalitatief goede producten en lekkere en pure smaak. Het mag geen betoog dat door deze samenwerking zowel de producten van Nooit Gedagt als Woudrichem op bijzondere wijze op de kaart worden gezet.

 

In de molenwinkel zijn (naast honing, zie boven) de volgende streekproducten verkrijgbaar:

- kaas van Kaasboerderij De Lange Hoeve te Genderen

- vruchtensappen van De Fruitschuur te Werkendam

 

 

 

© Foto's: Bart Mols (tenzij anders vermeld) / Design: Bart Mols 2005 / Logo: Uitgeverij De Kazerne-Woudrichem / foto stadsgezicht: F. Klijn